top of page

TEKLİKTEKİ BÜTÜNLÜK

Kalp çakrasını ilgilendiren konulardan ufak bir derleme yapmak istedim. Son günlerde etrafımdakilerle yaptığım muhabbetlerin özeti niteliğinde. Daha çok paylaşıp birbirimizi yükseltmemiz dileğiyle~

.

.

.

•Size biri benzer hayat hikayesiyle geliyorsa, birbirinize hatırlatacağınız şeyler var demektir. Birbirinizden yardım almaya gelmiş olabilirsiniz. Hiçbir şey kesin değildir. Ve yardım edip etmeme kararı tamamen o kişinin insiyatifindedir. Eğer bilgiye sahipsen ve bu bilginin öznel olmayıp genel bir gerçek olduğuna eminsen bunu paylaşmak senin görevin sayılır. Paylaştıkça bir bütünün parçaları olduğumuzu anlayabiliriz. Tek tek birey olarak sahip olduklarımız, bütünü etkiler.

💞"Ben önemliyim." mantrasını söyleyebilirsiniz.

🖇Her zaman her konuşmada yapabileceğiniz bir farkındalık egzersizi; kendinizi ve karşınızdakini uzaktan izlediğinizi düşünün. "Ben bu konuşmanın neresindeyim?" sorusunu kendinize sorun. O kişiye yardım edip etmeme kararını iç sesinizden yardım alarak verebilirsiniz.

.

.

.

•Karşındakinin zayıflığını anlayıp, görüp, onun üzerine oynarsanız bu manipülasyona girer. Ve bunu yaparsanız karmasıyla da baş edeceğinizi bilmelisiniz. Zayıflığı görmek, onu kullanma hakkını vermez kimseye. Hatta durumu görüp o kişiyi yükseltmek, iyileştirmek sizi daha erdemli bir insan yapabilir. Erdemli olmak hafiftir. Saman altından su yürütmek ağır bir enerjidir.

📌"Egom hiç yok" lafını duyunca bilin ki o kişinin egosu vardır. Yaşamda kalabilmek için belirli seviyede egoya sahip olmamız gerekiyor. Eğer bu karşıdakine zarar veriyorsa, sağlıklı seviyeyi aşmışsınız demektir.

💛"Kalbim koşulsuz sevgi ile dolu." Sakin bir nefesle, yüz kaslarınızı, çenenizi ve dilinizi sıkmadan tekrarlayabileceğiniz bir olumlama cümlesi. Önce siz inanmalısınız ki onu yaşayabilin.

🖇Koşulsuz sevgi, egoist tavırları ortada kaldırabilecek güçtedir.

.

.

.

•Kim bile bile kötülük yaparsa bilmelidir ki öz benliğine yapar. Karşında gördüğün sen'dir. Sen neysen karşındaki de odur. "Çok şöylesin, böylesin..." derken unutmayın ki aynalıyoruz, yansıtıyoruz. Eğer karşındakinde hoşuna gitmeyen bir huy görüyorsan sende o huy olduğundandır. Belki o kişiden daha düşük titreşiyorsun, belki de sende olmayan güzel bir özelliği var ve sende olmadığı için egon aşağıda kalmayı yediremiyor, yani "kıskançlık" hissini hissediyorsun. Bu sağlıksız bir durumdur. Kendinle olan ilişkin sağlıksız demektir. "Herkes kendi eylemlerinden sorumludur." der bana Ayşegül... Yükselmek de senin elinde aşağıda kalmak da. Seçim her zaman senin.

📌Sizi iten tavırlardaki insanlarla olan durumlarınızda kendinize "Burada görmem gereken ne?" diye sorun. Kendinizi mi görüyorsunuz o kişide, yoksa size bir saldırı mı söz konusu?

💓"Ben kendime yeterim." mantrasını söyleyebilirsiniz.


17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

TİTREŞİM

PARÇA

bottom of page