top of page

MALA NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Güncelleme tarihi: 10 Eyl 2019

Bhakti yogada ve Japa meditasyonu sırasında kullanılan tespih tarzı boncuk dizileridir. Japa meditasyonu, mantra meditasyonu demektir. Söylenecek olan mantraların sayısı 108 ya da tam katları olmalıdır.
Bhakti yoganın anlamı ‘Aşk Yogası’dır. Bu dünyevi aşk değil, ilahi aşktır. Bhakti yoganın içerisinde de Japa meditasyonu vardır.
Malada olması gereken taş sayısı 108’dir. Peki neden 108 derseniz; Krişna bilincinde 108 boncuk Krişna’nın 108 hizmetkarı olan Gopiler ile Krişna’nın 108 tane ismini temsil eder. Ve bir de Guru’yu temsil eden uç boncuk/taş/püskül bulunur. Guru taşı aşkı temsil eder. Buradaki ‘aşk’ yine dünyevi değil, ilahi aşktır. İlerlenilen bu manevi yolda, yolumuzu açan her türlü bilginin ışığını anımsatacak hatırlatıcıdır.
Malanızı seçerken niyetinize uygun doğal taşlardan seçebilirsiniz. Bu burcunuzun doğal taşları olabilir, tıkanıklık yaşadığınız çakranızın doğal taşları olabilir ya da spesifik olarak enerjisini arttırmak istediğiniz bir durumun/sağlık sorununun doğal taşları olabilir.
Malayı sağ elinizin baş ve orta parmağı arasında tutmak suretiyle ilk olarak Guru taşından sonraki taşla başlanıp, her bir taşta mantranızı/niyetinizi dile getirmeniz gerekmektedir. 108 taş bitip sıra Guru taşına geldiğinde, üzerinden atlamayıp geri dönmeniz gerekir. Sağ elin işaret parmağı kızgınlık ve öfke parmağıdır, saf kalbinizden dışarı doğru çıkmaktadır. Bu yüzden malayı çekerken malaya değmez, sizi değil karşıyı gösterir. Bu da mantra söylerken kalpteki ilahi aşkı yaşamayı ve kızgınlığı dışarı atmayı sağlar.
131 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Dile Kendinden Ne Dilersen!

Yoga; tüm bildiklerinin çok da bilmekle alakalı olmadığını anladığın an başlar. Nasıl mı? Sanıldığının aksine, yoga sadece dışarıdan bakıldığında zor gibi görünen hareketlerin yapıldığı bir spor ya da

bottom of page