top of page

Hangi Çakra Ne İşe Yarar? Kapalı olduğunu nasıl anlarız? / Kök Çakra

❤️

Kök Çakra: Cinsel organlar ile anüs arasındadır. Kundalini adı verilen ateş/güç içerir. Rengi kırmızıdır. Bu çakra yaşam enerjisi, arzusu, içsel güvenlik duygusu ve kendini koruma içgüdülerini kontrol eder. Gonod hormonu ( yumurtalık ve erbezleri) üzerinde etkilidir.

Kök çakrası kapalıysa; fiziksel olarak kendimizi aşırı yorgun, sevgi kaynağımızı yoksun hissederiz. Aşırı halsizlik ile birlikte cinsel ihtiyaçlarımızın azaldığını hissederiz. Depresif ruh hali belirmeye başlar. 

Düşünceler, korkular, endişeler, kızgınlıklar ve öfkeler neticesinde enerji bedenimizde tıkanıklıklar ve buna bağlı rahatsızlıklar oluşur. Bu durumda algı-salgı prensibine göre hormonal bezler aktive olur. Yani algımızın kaynağı olan bilinçaltımıza göre hormonlarımız yeterli veya yetersiz salgılanırlar veya hiç salgılanmazlar. Bunların toplamında fiziksel rahatsızlıklar oluşur. Hastalıkların sebebi ve çözümü yine bu sebepten dolayı bilinçaltındandır. Çakralarımız düzenli çalıştığında beden sistemimiz en güçlü ve sağlıklı şekilde işler. Çakraların çalışmaları duygu, düşünce ve eylemlerimize göre olur. 

63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Dile Kendinden Ne Dilersen!

Yoga; tüm bildiklerinin çok da bilmekle alakalı olmadığını anladığın an başlar. Nasıl mı? Sanıldığının aksine, yoga sadece dışarıdan bakıldığında zor gibi görünen hareketlerin yapıldığı bir spor ya da

bottom of page